У дні Великого посту вірянам часто доводилось брати участь у незвичайному для інших днів богослужінні – Літургії Передосвячених Дарів. Вона суттєво відрізняється від Літургії, на яку ми звикли ходити щонеділі.

По суті Літургія Передосвячених Дарів – це складене богослужіння, яке містить в собі Часи, Вечірню (попри те, що ця служба відбувається вранці) і частину Літургії без Євхаристійного канону.

Головна особливість цієї Літургії полягає у тому, що на ній не звершується Таїнство Євхаристії, на якому відбувається освячення Святих Дарів. Віруючі причащаються на ній Дарами освяченими на попередній повній Літургії свт. Василія Великого або свт. Іоанна Златоустого. Звідси і назва – Літургія Передосвячених Дарів.

За доброю традицією благочинний церков нашого міста протоієрей Миколай Марущак протягом Великого посту очолював Літургії Передосвячених Дарів в нікопольських храмах.

У середу, 24 квітня, соборна Літургія Передосвячених Дарів була звершена в храмі Різдва Богородиці (вул. Різдвяна, 74). Разом з благочинним в цей день молились настоятель храму протоієрей Віталій Єфремов, клірики кафедрального Спасо-Преображенського собору та віряни.

Люди разом зі священнослужителями підносили молитви до Бога, і серця всіх були звернені до Господа з проханнями про помилування та спасіння, про допомогу у звершенні духовного подвигу під час Великого посту, про захист у дні випробувань і про дарування миру Україні.

Після богослужіння настоятель храму сердечно подякував всім за спільну молитву та сказав, що можливість провести день в покаянні і молитві – велика радість та благо для людини. А такі соборні богослужіння особливі й надовго залишаються в серцях вірян.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.