Українська Православна Церква в місті Нікополі не перестає молитися за мир і допомагати українській армії, вимушеним переселенцям та всім нужденним. У п’яти храмах підвали облаштовані під бомбосховища. У всіх храмах організовано збирання одягу, взуття, продуктів першої необхідності для біженців. Бійці територіальної оборони міста дякують за смачну випічку, яку їм передають двічі на тиждень. Сестри милосердя щочетверга продовжують роздавати допомогу всім, хто за нею звертається.

Але найголовніше – це, звичайно, молитва! Вона звучить у кожному православному храмі. Крім того, багато громад проводять після статутних служб Хресні ходи навколо храму зі святими іконами та хоругвами, моляться Господу Богу, Пресвятій Богородиці, угодникам Божим про мир в Україні.

Ієрей Михайло Гончаров – настоятель двох нікопольських храмів: преподобного Іоанна Дамаскіна та святих Петра та Февронії. Щотижня у вівторок та четвер батюшка здійснює у цих храмах молебні. Обминаючи будівлю храму Хресною ходою, отець Михайло молиться про місто Нікополь і всіх, хто в ньому живе, окроплює святою водою сторони світу і осіняє їх Хрестом – головною зброєю християнина. На жаль, від осколків снарядів вже постраждала дзвіниця храму святих Петра та Февронії, але батюшка не сумує, продовжує молитися, сподівається на Божу милість і запрошує всіх до храмів на богослужіння. Нехай допоможе нам Господь усвідомити важливість молитви та милосердя.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.