Пройшов перший тиждень Великого посту і Церква святкує перемогу. Воскресний день, 24 березня носить назву «Неділя Торжества Православ’я». Це свято нагадує нам про перемогу церкви проти єресі іконоборства. Саме в цей день на VII Вселенському соборі була осуджена остання з великих єресей – єресь іконоборства.

У цей святковий день, в усіх православних храмах нашого міста були звершені богослужіння. Скрізь була піднесена сугуба молитва про мир на українській землі та прохання про позбавлення від ворога.

У кафедральному Спасо-Преображенському соборі в неділю відбулися дві Божественні літургії та особливий молебень, який містить проголошення Православної віри, вічної пам’яті її проповідникам і захисникам та многоліття усім членам Церкви.

По закінченні богослужіння до пастви зі словом проповіді звернувся настоятель собору протоієрей Миколай Марущак.

«Для нас, християн 21-го століття  Торжество Православної Віри є в терпінні і в любові. Згадаймо слова апостола Павла, який каже: “Нас вважають мертвими, а ми живі; Нас карають, а ми не вмираємо; Нас ображають, а ми радіємо; Ми бідні, а багатьох обдаровуємо; Ми нічого не маємо, а всім володіємо” ( 2 Кор. 6,9-10). Так Церква терпінням, любов’ю перемагала усі негаразди, розколи, єресі, дивлячись на взірець віри, терпіння і любові Того, Хто звершує наше спасіння, – на Іісуса Христа», — сказав отець Миколай.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.