24 лютого 2024 року, у другу річницю військової агресії Російської Федерації проти України, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія у всіх храмах та монастирях Української Православної Церкви були звершені богослужіння з молитвою за мир в Україні та за захисників нашої Держави.

В кафедральному Спасо-Преображенському соборі нашого міста відбулася Божественна літургія, на якій лунали особливі молитви за Україну. За богослужінням були піднесені прохання до Господа Бога, Пречистої Діви Марії та всіх святих за воїнів-захисників України, усіх знедолених, нужденних та постраждалих від війни.

Після Літургії священнослужителі відслужили панахиду за упокій наших воїнів та мирних жителів, життя яких забрала війна. Особисто молилися за воїнів-нікопольців, які загинули під час виконання бойових завдань, та згадали мешканців міста, які загинули під час ворожих обстрілів.
«Молилися ми сьогодні і молимось повсякчас за тих воїнів, хто пішов боронити нашу державу та не повернувся. Пам’ятаємо і про наших загиблих земляків. Хай Господь упокоїть їх безсмертні душі з праведними, – сказав настоятель собору протоієрей Миколай Марущак. -Ми сьогодні в молитві об‘єднали всі свої сили, нехай же так само буде об‘єднана наша благословенна Українська земля».

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.