У середу, 21 лютого, в храмі на честь Трьох святителів відбувся традиційний соборний молебень. Його очолив благочинний церков Нікополя протоієрей Миколай Марущак. Священники разом з вірянами прочитали акафіст до великих вселенських святителів та піднесли молитви про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Зі словами проповіді до богомольців звернувся настоятель храму протоієрей Василій Єрохін. «Сьогодні ми зібралися для вшанування пам’яті трьох великих святителів Церкви: Василія Великого, Григорія Богослова і Іоана Золотоустого. Ці великі святі особистості принесли великий внесок у розвиток християнства і залишили нам спадщину, яка і сьогодні надихає нас. Згадуючи цих великих святителів, ми згадуємо про наше покликання до духовного зростання, до розуміння та відданості Божій волі. Нехай їхні приклади будуть для нас провідними зірками на шляху до спасіння та духовного вдосконалення», — зазначив отець Василій.

Наступний загальний молебень відбудеться у середу, 28 лютого, у храмі на честь ікони Божої Матері «Цілителька» (пр. Трубників, 50-а, міська лікарня). Початок о 12.00.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.