У середу, 18 жовтня, в кафедральному Спасо-Преображенському соборі відбувся традиційний молебень, в якому взяли участь священнослужителі Нікополя. Очолив богослужіння благочинний церков нашого міста протоієрей Миколай Марущак.

Священники прочитали акафіст Покрову Пресвятої Богородиці, вознесли молитви до Пречистої Діви Марії, нашої Небесної Матусі, бо дана велика благодать покривати нас від бід Своїм омофором. Вона – море, з якого виливаються невичерпні річки дарів Божих на шляху до спасіння.

Також піднесли посилені молитви за мир в Україні. Просили у Бога та Цариці Небесної милості українському народу, щоб Господь зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому. Разом із вірянами молились також і за українську владу та єдність Святої Церкви. Завершилось богослужіння чином славлення Богородиці перед іконою свята.

«Нехай завжди з нашого серця лине молитва, наповнена живою вірою і любов’ю до Пресвятої Богородиці, а Її Небесний Покров не тільки оберігає, а також стане дороговказом для тих, хто прямує до Царства Божого! Віддаючи шану Пресвятій Благословенній Діві Марії, чеснішій від Херувимів і славнішій від Серафимів, благатимемо Її: «Покрий нас чесним Твоїм омофором від усякого зла і принеси молитви за нас, недостойних, Сину Твоєму і Богу нашому Ісусу Христу, щоб спастися душам нашим». Віримо, що Вона нас почує!» — сказав настоятель собору протоієрей Миколай Марущак, звертаючись до богомольців.

Наступний молебень відбудеться у середу, 25 жовтня, у храмі на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість» (пр. Електрометалургів, 17-б). Початок о 12.00.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.