14 жовтня Українська Православна Церква відсвяткувала велике свято Покрова Пресвятої Богородиці. Це друге престольне свято кафедрального Спасо-Преображенського собору. Напередодні відбулося Всенощне бдення, а в сам день свято було звершено дві Божественні літургії, молебень з освяченням води та Хресний хід навколо храму.

Святкові урочистості очолив благочинний церков міста Нікополь, настоятель Спасо-Преображенського собору протоієрей Миколай Марущак.

Під час богослужіння лунала посилена молитва за мир в Україні та за єдність світового православ’я. На сугубій єктенії священнослужителі піднесли особливі прохання за захисників України, щоб Господь зміцнив їх у подвигу воїнського служіння.

Звертаючись до численних вірян, настоятель собору зазначив, що дія благодатного захисту омофора Божої Матері розповсюджується над світом і донині. «І в теперішній час цей омофор є щитом та захистом для вірних Церкви Христової. Хто з віруючих за все своє життя не відчував цієї благодатної дії, захисту омофора Божої Матері… Але, нажаль, не всі бачать Покров Цариці Небесної, не всі його відчувають. Для цього потрібна віра, для цього потрібно дивитись не на брудну дорогу, по якій ми йдемо, а на небо. Треба підіймати свої очі вгору, потрібно уміти бачити очима віри цей благодатний дар, який відкритий у видінні святого Андрія. Постараємось ж бути достойними заступництва Богоматері і ніколи не зневірюватися у Її допомозі, бо милосердя Її до роду людського невимовне і неосяжне! Будемо молитися до Богородиці, прохаючи завжди Її допомоги, особливо тоді, коли бачимо, що нема у нас сил боротися з гріхом!» — сказав отець Миколай.

Святкування престольного дня Покрова Пресвятої Богородиці завершилось загальною храмовою трапезою.

Крім того священнослужителі звершили молебень біля Покровської каплички в Старій частині міста.  

Пресвята Богородиця, спаси нас! Будемо надіятися, що Вона спасе нас, бо Божа Мати є надійне спасіння всім, хто приходить до Неї. “Не маємо іншої допомоги, не маємо іншої надії, як тільки Тебе Владичице. Ти нам допоможи, бо на Тебе надіємось і Тобою хвалимось, бо ми слуги Твої, нехай не постидаємось“.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.