18 травня, у день святкування Преполовіння П’ятидесятниці, біля Поклонного Хреста в Старій частині міста було здійснено третій пасхальний молебень із читанням акафіста Воскресінню Христову. У цьому акафісті як приспів використовується тропарь Святого Великодня. Цей багаторазовий спів тропаря «Христос Воскрес із мертвих…» дозволяє нам угамувати нашу духовну спрагу. Все у цьому світі минає, пройдуть і великодні дні – час летить дуже швидко. Дай Бог, щоб Великдень у нас у душі не припинявся, щоб пасхальна радість перебувала з нами завжди, незважаючи ні на що.

На спільну молитву зібралися священнослужителі міста на чолі з благочинним протоієреєм Миколаєм Марущаком. На Богослужінні прозвучали особливі прохання про мир в Україні. Батюшки святим Хрестом благословили наше місто на чотири сторони світу та окропили святою водою.

Зі словами проповіді до присутніх звернувся настоятель Трьохсвятительського храму протоієрей Василій Єрохін. Батюшка привітав усіх зі святом Преполовіння П’ятидесятниці та пояснив його духовний сенс:

— Переполовення П’ятидесятниці – день, що стоїть серед двох великих свят – Великодня та П’ятидесятниці. У ньому радість про Воскресіння Христове з’єднується з очікуванням спогаду про сходження Духа Святого на апостолів. У свято Преполовіння Христос Спаситель звернувся до народу в ієрусалимському храмі: «Якщо хтось хоче пити, нехай прийде до Мене і п’є». Господь говорить, звичайно, не про тілесну спрагу, а про душевну, про сердечне бажання пізнати, що є добро і що є істина і правда. Серце людини, створеної за образом і подобою Божою, прагне блаженства, миру та любові, бо Сам Творець є миром і любовю. Отже, дорогі брати і сестри, звернемося до Господа, Який закликає нас, обіцяє вгамувати всяку душевну спрагу, бо Він єдиний, Хто може напоїти нас живою водою. Вода, яку Господь нам дає, — це Благодать Святого Духа, що з’єднує людину з Богом і приносить їй вічне життя і вічні блага, — сказав отець Василій.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.