Преподобний отче Іовє, моли Бога за нас!

19 травня у церковному календарі відзначено пам’ять святого преподобного Іова Почаєвського. Цього дня своє престольне свято відзначив один із нікопольських храмів, розташований на мікрорайоні Трубник-2.

Розділити духовні урочистості зібралися священнослужителі міста. Святкову Божественну літургію очолив благочинний церков Нікополя протоієрей Миколай Марущак. У своїй проповіді отець Миколай розповів про життя святого Угодника Божого Іова та його повчання.

— Щороку 19 травня віруючі Нікопольці збираються в цьому храмі, щоб вшанувати пам’ять преподобного Іова Почаєвського. Багато хто з нас любить цього святого, але не багато хто знає, що він залишив по собі повчання, актуальність яких за минулі чотириста років ніяк не зменшилася. Одне повчання почаївського ігумена стосується смерті – смерті, яка, на жаль, сьогодні як ніколи ходить близько, забираючи із собою багатьох, незалежно від віку. До всіх можливостей померти війна додала ще одну і дуже значну. «Все марнота в людському житті: як цвіт засохне і як оманливий сон пройде», – пише преподобний Іов. Тепер і багато хто з нас сам приходить до цієї думки, переоцінює і переосмислює своє життя. Ми стали ще більше цінувати речі, які не пов’язані з матеріальним побутом — це дружба, любов, вірність, спілкування, віра. У нинішніх обставинах є можливість придбати те, чого ніколи не набув би в інших умовах. «Воістину все – марнота, – продовжує преподобний Іов, – тож, бачачи це, браття, терпітимемо з подякою, бо все буває від Бога». Від цих слів сприйняття життя та смерті стає зовсім іншим. Страх та безпорадність проходять. Навіть невідомість не лякає, бо в тій новій реальності чекає люблячий Господь, – сказав отець Миколай.

Після закінчення Літургії навколо храму було здійснено традиційну Хресну ходу зі Святим Євангелієм та храмовими іконами, серед яких ікона преподобного Іова Почаєвського з часткою його святих мощей.

Настоятель храму протоієрей Миколай Ярков подякував священикам, парафіянам та гостям храму за спільну молитву.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.