3 травня – для православних християн Велика П’ятниця, найскорботніший день року. Навіть Божественна літургія не звершується. Ми провели цей день в суворому пості та ввечері знову зібралися в храмі на вечірню, центральною особливістю якої є винесення для поклоніння Плащаниці Спасителя. Після завершення служби Плащаниця залишається на середині храму до кінця наступного дня.

У кафедральному Спасо-Преображенському соборі відбулося винесення Святої Плащаниці та зворушливий Чин поховання. Очолив богослужіння настоятель собору протоієрей Миколай Марущак. Звертаючись до численних вірян, отець Миколай сказав, що Велика П’ятниця – день спомину Святих Спасительних Страстей Господа нашого Іісуса Христа – це дуже особливий день в житті віруючих православних християн, які мають проводити його в мовчанні та духовному спогляданні Голгофи – де відбулася Таємниця спасіння роду людського.
Не будемо й ми багато говорити від себе, а краще звернемось до богослужбових текстів, які лунали цього дня в наших храмах.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.