Літургія Передосвячених Дарів належить до одного з найдавніших і найцікавіших Богослужінь у візантійській традиції, яке відбувається в часі Великого посту.

У п’ятницю, 5 квітня, на запрошення настоятеля Свято-Троїцького храму ієрея Олександра Черняд’єва благочинний церков Нікополя протоієрей Миколай Марущак очолив Літургію Передосвячених Дарів. За богослужінням були піднесені особливі молитви за перемогу та за здоров‘я українських військових, поранених та постраждалих від війни, за мир на нашій українській землі.

Насамкінець протоієрей Миколай звернувся до віруючих зі словом проповіді та подякував за спільну молитву.
«Для того, щоб відчути особливу, неповторну атмосферу “світлої печалі”, яку створюють великопісні богослужіння, треба прийти до церкви не тільки у суботу чи неділю, а у буденні дні. Якщо є можливість та дозволяє графік роботи, варто хоча б один раз прийти на Літургію Передосвячених Дарів, яка звершується у середу та п’ятницю. Я запрошую всіх на спільну молитву у Спасо-Преображенський собор (вул. Преображенська,1). Там у середу, 9 квітня, відбудеться Літургія Передосвячених Дарів соборним чином. Її будуть звершувати священники нашого міста та Нікопольського району. Початок о 8.00», — запросив отець Миколай.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.