У середу, 23 січня, в нашому місті відбувся традиційний молебень з читанням акафіста. На спільну молитву до Хрестовоздвиженського храму зібралися священники Нікополя та віряни. Очолив соборну молитву благочинний церков міста протоієрей Миколай Марущак.

За богослужінням були піднесені молитви до Всемилостивого Господа за мир в Україні, позбавлення від ворога, за народ український та зміцнення і захист наших воїнів.

Урочисто й радісно звучав тропар Хрещенню Господньому. Після акафіста Богоявленню настоятель храму протоієрей Ігор Мельников привітав усіх зі святом і у своїй проповіді нагадав події давнини: «Христос не просто виконує обряд обмивання водою і розпочинає свою святу проповідь. Бог для нас демонструє справжню любов, беручи на себе гріхи всіх людей. Уважно придивившись на ікону свята, нам буде видно, що “вода повна людських гріхів”, які скоро будуть очищені Святою Кров’ю Вічного Агнця на Жертовнику-Хресті! Незбагненним для нас чином Христос у Хрещенні взяв на себе гріхи світу, Сам залишаючись безгрішним. Люди стали свідками явлення Святої Трійці: Бога Отця – у голосі, Сина Божого – у плоті і Духа Святого – у вигляді голуба. Голос із небес глаголив: «Сей есть Сын Мой возлюбленный, о Немже благоволих…»

Наступний молебень відбудеться у середу, 31 січня, у храмі на честь преподобного Іоанна Дамаскіна (ЛДЦ). Початок о 12.00.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.