23 січня у храмі на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість» провели у вічність художника-іконописця Володимира Миколайовича Олійникова.

Він помер 20 січня на 76-му році життя від тяжкої хвороби. Ікони Володимир став писати з тридцяти років. За життя він написав дуже багато образів, розписав декілька храмів та іконостасів. В кожному православному храмі нашого міста є святі ікони написані цим майстром. Його талант і творчість були відомі і далеко за межами Нікопольського району. Найбільшою й останньою його роботою став іконостас для верхнього храму на честь святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова у місті Покрові.

На поховання новопреставленого Володимира зібралися священники Нікопольського та Покровського благочиній. Очолив богослужіння благочинний Нікополя протоієрей Миколай Марущак. «Написання ікони не є простим заняттям живописом — це особливий духовний шлях. Ікона – це не картина, тому не можна під нею поставити свій підпис. Вважається, що іконописець не пише ікони сам, його рукою водить Бог. Володимир Миколайович, якого ми зараз проводимо у вічність, залишив назавжди пам’ять про себе у святих образах. Він був добрим християнином та талановитим іконописцем, який мав досвід церковного життя, мав глибоку віру», — сказав отець Миколай на початку чину відспівування.

По завершені зі словом промови до присутніх звернувся благочинний Покровського благочиння протоієрей Володимир Качан: «Дорогі у Христі брати та сестри! Ми сьогодні сумуємо, бо втратили хорошу людину. Але водночас, коли дивимося на його перехід від нас очима віри, у нашій душі панує Боже світло і духовне свято. І ми віримо, що він нині перебуває в руках Отця Небесного. Нехай Господь Ісус Христос прийме новопреставленого Володимира у свої божественні обійми, простить йому всі провини та гріхи і покладе на його голову вінець слави, що його обіцяв усім тим, хто витриває у вірі та любові до кінця!»

Вічна пам’ять та Царство Небесне рабу Божому Володимиру.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.