25 грудня – день пам’яті святителя Спиридона Триміфунського. У кафедральному Спасо-Преображенському соборі відбулася святкова Божественна літургія. Очолив богослужіння благочинний церков Нікополя протоієрей Миколай Марущак. Йому співслужили настоятелі міських та сільських храмів.

За Божественною літургією лунала молитва за мир в Україні та єдність світового православ’я. Також були піднесені молитви за ЗСУ та мир в Україні.Для поклоніння у центрі храму було встановлено ікону святителя Спиридона з часткою його святих мощів.

Звертаючись до вірян, протоієрей Миколай Марущак привітав усіх зі святом та нагадав історію життя великого угодника Божого.

«Cвятитель Спиридон Триміфунтський народився наприкінці III століття на острові Кіпр. Про його життя відомостей збереглося небагато. Відомо, що він був пастухом, мав дружину і дітей. Увесь свій заробіток віддавав на потреби ближніх і мандрівників, за це Господь винагородив його даром чудотворення: він зціляв невиліковно хворих і виганяв бісів. Усе житіє святителя вражає дивовижною простотою і силою чудотворіння, дарованою йому від Господа. По слову святителя воскресали мертві, приборкувалися стихії, падали ідоли», — розповів отець Миколай.

Після Літургію відбувся молебень з особливо молитвою до святого. Також усіх присутніх було помазано освяченим єлеєм від мощей святителя Спиридона Триміфунського.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.