19 грудня Свята Православна Церква згадує пам’ять великого угодника Божого – святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійського чудотворця.

Цей святий угодник Божий жив в далекому ІІІ столітті від Різдва Христового. Проте у Церква бережно зберігає пам’ять про цього дивовижного святого, про його життя, подвиги та чудеса. У своєму житті святитель Миколай неодноразово показував приклади справжньої християнської любові, будучи єпископом міста Міри, угодник Божий ніколи не забував про нужденних, вбогих, всі, хто потребували допомоги. Цей дивний святитель не мав страху перед світською владою, але мав страх Божий, він не дивився на сани, посади, матеріальне становище, але дивився на душу, він не мав ненависті до грішників, але ненавидів гріх. Істинно цей великий святий добре послужив Господу.

У день його пам’яті в усіх православних храмах нашого міста відбулися святкові Богослужіння. У кафедральному Спасо-Преображенському соборі 19 грудня було звершено дві Божественні літургії. Для поклоніння вірян у центрі храму встановлено образ святого Миколая та ковчег з часткою його святих мощів.

Звертаючись до богомольців, настоятель собору протоієрей Миколай Марущак привітав усіх зі святом «Давайте із життя цього великого угодника Божого, дорогі браття та сестри, візьмемо для себе за приклад його велику любов до ближніх, його велику чесноту милосердя! І спробуємо по мірі власних духовних сил розвинути цю християнську доброчесність у собі, і цим послужити Господу нашому Ісусу Христу та нашим ближнім!» — сказав отець Миколай.

Згадуючи пам’ять святого Миколая будемо просити цього угодника Божого, щоб він молячись перед Престолом Божим згадував і нас грішних у своїх молитвах, щоб він не залишав нас в бідах, скорботах та нещастях. І будемо вірити, що Господь по його молитвам не залишить нас грішних.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.