28 липня – день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира. Окрім того, цього дня встановлено святкування Хрещення Київської Русі. Це історична подія, яка радикально змінила життя наших далеких предків. 1034 роки тому в Києві, за указом великого князя Володимира, були хрещені кияни, а потім і вся Русь. Наші пращури прийняли нову віру. Колишні язичники звернулися до Христа і через святе хрещення увійшли до Церкви Божої.

У кафедральному Спасо-Преображенському соборі у день свята було здійснено Божественну літургію. Її очолив благочинний церков міста протоієрей Миколай Марущак. За богослужінням підносилися прохання до Господа про припинення війни, мудрість влади, зміцнення воїнства, про звільнення полонених, зцілення хворих, упокій загиблих.

Звертаючись до богомольців, отець Миколай розповів про життя і подвиги князя Володимира і закликав усіх зберігати віру православну.

— Дорогі отці, брати та сестри, молитвами святого рівноапостольного великого князя Володимира нехай збереже Господь землю нашу українську та народ наш у єдності. Дай Бог, щоб ця наша духовна єдність допомогла подолати всі труднощі. Дай Боже зберегти істинну віру та благочестя в нашому народі, зберегти нашу духовну та історичну спадщину. Богу нашому слава завжди і нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь, – сказав батюшка.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.