Наша Церква не перестає молитися за мир в Україні. У всіх Нікопольських храмах регулярно відбуваються Богослужіння. На деяких парафіях з’явилася добра традиція після закінчення служби ввечері чи вранці здійснювати ще й Хресну ходу навколо храму.

У храмі ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість» у неділю, 17 липня, було здійснено Хресну ходу з молитвами про мир, про наше місто, про його мешканців, про владу та воїнство. З благословення настоятеля храму протоієрея Романа Казновецького така хода відбуватиметься після кожної Божественної літургії.

Один святитель сказав, що хресний хід небо спускає на землю, а той, хто йде хресною ходою з молитвою – воїн Христовий у бойовому поході проти зла. За словами святителя Миколая Сербського: «Соборна молитва ніколи не залишалася без добрих плодів, особливо коли молитва мала покаяний характер і виражала відданість Божій волі. Народ знає духовну користь хресних ходів і тому любить їх. Якби вони багато разів не пролили дощ на висохлі ниви, не притупили косу смерті під час епідемій, не повернули мир під час смут, хіба народ любив би так хресні ходи і хіба носив би так ревно хрести містами та селами?»

Ми віримо, що Господь, бачачи наше покаяння, старанність та сльози, дарує нашому українському народові мир та порятунок.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.