Щосереди о 14.00 біля Покровської каплиці у Старій частині міста священнослужителі Нікопольського благочиння збираються на спільну молитву. Ця традиція у нашому місті існує вже багато років. Адже спільні молитви є дуже важливими. У будь-якій справі спільне зусилля підвищує результат дії. Це ж вірно і стосовно справи молитви. Коли кілька людей разом моляться за одне й те саме, сила молитви зростає багаторазово.

У середу, 22 червня біля Покровської каплиці було здійснено молебень із читанням акафіста Покрову Пресвятої Богородиці. Нещодавно ми посилено молилися про припинення пандемії, зараз молитва у всіх одна – про мир в Україні. Священики разом із віруючими нікопольчанами зі сльозами на очах молилися Пресвятій Богородиці, просячи її захисту та заступництва. Знайомі слова акафіста проникали в серце і подумки спрямовувалися в небо: «Радуйся, Радосте наша, покрий нас від усякого зла чесним Твоїм омофором».

У церковній практиці молебень, по суті, є скороченою Літургією, її подобою (без Євхаристичного канону). Тому так важливо служити молебні. У багатьох нікопольських храмах молебні відбуваються регулярно.

Так, у кафедральному Спасо-Преображенському соборі (вул. Преображенська, 1) щочетверга о 15.00 звершується молебень перед головними святинями собору та щоп’ятниці теж о 15.00 біля ікони Божої Матері «Неупиваемая Чаша».

У Свято-Микільському храмі (Новопавлівка, вул. Рижикова, 34) щовівторка та четверга о 8.00 звершується молебень з акафістом біля ікони святителя Миколи Чудотворця.

У Трьохсвятительському храмі (Північний, вул. Електрометалургів, 53/1) щосереди молебень починається о 7.30.

У храмі ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість» (тубдиспансер, вул. Електрометалургів, 17б) молебні з акафістами служать у вівторок, початок о 8.00.

Настоятель Свято-Троїцького храму (районна лікарня, вул. Першотравнева, 58) здійснює молебні щовівторка, середи та п’ятниці о 8.00.

У лікарняному храмі ікони Божої Матері «Цілителька» (вул. Трубніков, 50а) молебень про здоров’я відбувається по п’ятницях о 8.00.

Два рази на тиждень у вівторок та четвер о 8.00 звершується молебень у храмі преподобного Іоанна Дамаскіна (ЛДЦ, вул. Лапінська, 47б) та о 12.00 у храмі святих Петра та Февронії (сквер біля парку Металургів).

У Православній Церкві молебні практично на всі випадки життя. Найчастіше вживані – спільні молебні (моляться про здоров’я православних християн), про початок будь-якої доброї справи (закликання благодаті Святого Духа на добру справу окремої людини), про мандрівних, про хворих, вдячні молебні.

Скорботи та хвороби тимчасові. Вони закінчаться. Вічне життя, вічна радість не закінчаться ніколи, якщо в цьому тимчасовому житті ми не зневіримося і не втратимо віру, не згасимо любов. Ось для того, щоб нас не здолали зневіра та відчай, щоб помножилася віра і любов, збираємось ми разом на спільну молитву, просимо допомоги Божої. І не сумніватимемося, що обов’язково отримаємо її.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.