Напередодні святкування Дня медичного працівника священнослужителі кафедрального Спасо-Преображенського собору та протоієрей Михайло Самокаєв, настоятель храму ікони Божої Матері » Цілителька» відвідали медпрацівників основного корпусу та ковідного відділення міської лікарні. Із собою священики привезли ікону святого преподобного Агапіта Печерського з часткою його мощей. Цей угодник Божий вважається першим лікарем Київської Русі. Він прославився своєю безплатною допомогою хворим. Велику популярність преподобний набув зціленням тяжкохворих людей за допомогою молитви та трав’яних відварів, які він давав хворим.

У лікарнях перед іконою преподобного Агапіта були здійснені молебні. Присутні молилися за мир в Україні, про допомогу Божу лікарям та здоров’я хворих. Після закінчення всі охочі отримали на молитовну пам’ять ікону святого Агапіта.

Благочинний церков міста протоієрей Миколай Марущак привітав медичних працівників із професійним святом.

«Дорогі друзі! Повсякденна, непомітна праця відповідального, сумлінного лікаря та медичної сестри – це справжнє служіння. Воно неможливе без любові та співчуття. Рятуючи людські життя, ви часто виявляєте справжню самопожертву. Один із прикладів, яким може бути лікар, показав нам своїм життям святий преподобний Агапіт ​​Печерський. І навіть після своєї кончини він, як і раніше, залишається заступником хворих, які страждають і вірним помічником лікарів. Дай Бог, щоб ви, бачачи в ньому ідеал лікаря, рятували людські життя та самі рятувалися його святими молитвами. Дякую за вашу благородну працю, бережи вас Бог», — сказав отець Миколай.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.