Божественна літургія є центром життя кожного християнина. Але часто навіть доросла людина, беручи участь у богослужінні, не до кінця розуміє сенс того, що відбувається. Дуже важливо, щоб з раннього дитинства людина дізнавалася і розуміла важливі моменти служби для того, щоб Євхаристія стала частиною її життя.

У суботу Світлого тижня в кафедральному Спасо-Преображенському соборі було здійснено Божественну літургію за участю дітей. Дитяча літургія – це не особливий вид літургії, це богослужіння, на якому є багато дітей; де їм довіряють не лише молитовну участь у богослужінні.

Під час дитячої Літургії в соборі хлопчики паламарі допомагали у вівтарі, читали Апостол, дівчатка чергували у свічників, стежили за їхньою чистотою, вчасно прибирали догорілісвічки. Особливу молитовну атмосферу утворив молодіжний вокальний колектив Недільної школи.

Цього дня молоді парафіяни були всюди. Їхні голоси найголосніше були чутні, коли віруючі співали молитви «Вірую» та «Отче наш». Багато хто цього дня став причасником Святих Таїн Христових. З великою радістю діти взяли участь у великодній Хресній ході навколо собору, яким, за традицією, завершилося Богослужіння.

Дитячі Літургії — це можливість зрозуміти службу не лише дітям, а й їхнім батькам, які присутні. Дай Бог, щоб кожен, хто приходить на такі Богослужіння, дійсно відчув, зрозумів, що Христос серед нас.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.