Щорічно у п’ятницю Світлої седмиці Свята Церква здійснює пам’ять ікони Божої Матері, що називається «Живоносне Джерело». Історія цієї Великої Святині Православ’я розпочалася у V столітті у Візантійській імперії. Ікону Пресвятої Богородиці «Живоносне джерело» глибоко шанували на Святій Русі.

Всі дні Світлого тижня постають перед нами як єдиний світлий пасхальний день. П’ятниця Світлого тижня виділяється особливо: тим, що цього дня вперше після Великої агіасми на Богоявлення у всіх православних храмах відбувається освячення води.

У Світлу п’ятницю духовні урочистості відбулися у Свято-Микільському храмі села Борисівка. У селі знаходиться знамените джерело, яке освячено на честь Божої Матері. У храмі була здійснена Божественна літургія, потім Хресна хода та освячення води.

Дай Бог усім нам за молитвами Божої Матері очищення душі. Дай Бог щоб ставати нам живими джерелами і для себе самих, і для оточуючих нас людей, щоб у спілкуванні з християнами люди говорили: так, ми хочемо вірити в того Бога, в якого вірують ці люди.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.