У четвер, 18 квітня, у храмі святителя Миколая на Новопавлівці, згідно з богослужбовим уставом було звершено Літургію Передосвячених Дарів. На запрошення настоятеля храму протоієрея Ігоря Єрохіна її очолив благочинний церков Нікополя протоієрей Миколай Марущак.

Під час Літургії були піднесені прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї та втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.

Звертаючись до богомольців, отець Миколай приділив увагу внутрішньому стану людини, адже ми так багато часу витрачаємо марно. Ми забули про тишу, про мовчанку, про неосудження, про любов та милосердя, тому й не дивно, що життя так швидко минає й немає у ньому ані радості, ані щастя, ані миру. Ми все далі й далі віддаляємося від Христа, забуваємо Його науку та заповіді. А Христос так багато терпів. І терпів у мовчанні, не осуджуючи нікого. І на Голгофі Христос також нікого не осуджував, навіть розбійника, а, навпаки, молився за Своїх кривдників.

«Христова мовчанка й неосудження, — сказав батюшка, —  мають стати нашими дороговказами у часі Великого Посту. І ми, як християни, особливо в ці дні Великого Посту, повинні робити все, щоби наші серця й душі наповнилися цими чеснотами. Щоби досягнути успіху у життя нам слід навчитися довіряти Богові. Потрібно спочатку повірити, довіритися, а потім полюбити свого ближнього. І тільки тоді ми зможемо позбутися багатьох бід й відкритися до щирої молитви». 

Настоятель храму отець Ігор подякував всім за спільну молитву та побажав примножувати свої добрі справи з любов‘ю, щоб сподобитися нам усім дочекати славного Воскресіння Христового в духовній радості.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.