У понеділок, 15 квітня, до Нікополя прибув Всеукраїнський хресний хід, який з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія проводить Військовий відділ УПЦ задля духовної підтримки та укріплення народу України.

Біля святих врат кафедрального Спасо-Преображенського собору духовенство міста та численні віряни з великою шаною та благоговінням зустрічали ікону Покрова Пресвятої Богородиці з часткою Її Омофору, ковчег з мощами рівноапостольного князя Володимира, мученика Віктора та праведного Петра Калнишевського. Під спів молитов святині занесли до собору та поставили у центрі храму для поклоніння. Священнослужителі звершили молебень з читання акафіста Покрову Пресвятої Богородиці. Стоячі на колінах, зі сльозами на очах молились люди разом зі своїми батюшками до Пречистої Діви Марії. Протягом двох годин сотні вірян піднесли свої молитви перед святинями хресного ходу про настання миру в Україні, просили у Бога благословення для захисників України та допомоги постраждалим від війни.

Святині супроводжує заступник голови Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України протоієрей В’ячеслав Яковенко. Звертаючись до нікопольців, він зазначив, що цей Всеукраїнський хресний хід було розпочато задля духовної підтримки українського народу та зміцнення віри під час випробувань сьогодення. Скрізь перед святинями звершуються богослужіння з молитвами за здоров’я, спасіння, позбавлення від бід, гріховних падінь і всяких напастей, а також за мир, спокій і добробуту України. «Війна – це дуже велике випробування для усього нашого народу. Але Господь не залишив, і не залишає нас. І ми з вами, як воїни Христові, повинні розуміти, що тільки з допомогою Божою, тільки із заступництвом Матінки Божої, святителя Миколая, і всіх святих воїнів, і всіх святих угодників Божих, до яких ми звертаємося, ми можемо перемогти ворога. І це у певному духовному сенсі залежить від кожного з нас, від того, як ми будемо звертатися у своїх молитвах. Якщо кожна наша молитва буде сказана з вірою, то Господь почує і допоможе», — сказав отець В’ячеслав.
З Нікополя Хресний хід відправився до Кривого Рогу, Дніпра та інших міст.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.