З року в рік, 7 квітня, Українська Православна Церква святкує одне з 12 головних (дванадесятих) свят у православному календарі ‒ Благовіщення Пресвятої Богородиці. Це день, коли виконується обітниця, яка була дана на початку віків, прихід у світ Єдинородного Сина Божого для спасіння всіх людей.

Благовіщення означає «блага» або «добра» звістка. У цей день Діві Марії явився Архангел Гавриїл і сповістив Їй про прийдешнє народження Ісуса Христа — Сина Божого і Спасителя світу.
У всіх православних храмах нашого міста відбулися святкові богослужіння. У кафедральному Спасо-Преображенському соборі відбулися дві Божественні літургії та святковий молебень.
Згадуючи Благовість Пресвятої Богородиці, підносячи подяку Богові за те, що знайшлася Діва, здатна прийняти благу вість, ми прославляємо Її святе ім’я і одночасно просимо Господа і Спасителя, щоб Він зберіг наші серця здатними сприймати цю вість, щоб вона завжди залишалася живою, свіжою, такою, що бадьорить, вражає наш розум, нашу душу. Тому що саме через цю вість нам відкривається Царство Боже.
Тож звернімося до Пречистої Діви Марії, щоб Вона огорнула нас Своїми Материнськими обіймами, у цей нелегкий для нас час і вимолила у Господа Бога милості і благості для нашого народу. Прибігаймо завжди до Матері Божої і Вона допоможе пережити всі труднощі щоденного життя.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.