Із вечора першої неділі Великого посту у православних храмах нашого міста починаються звершуватися особливі богослужіння — Пасії.
Пасія – особливо зворушлива Великопісна служба… Пасія, молитовне пам’ятання про страждання Спасителя, веде нас через терени Святої Чотиридесятниці до седмиці Страстей Христових і Його Славного Воскресіння.

Усього чотири рази на рік відбуваються Пасії. Чотири неділі поспіль будуть читання Акафіста Страстям Христовим та Четвероєвангелія (глав, що стосуються страждань та Хресної смерті Спасителя).

Страсті Христові – ядро, центр Великого посту. Господь ніби запрошує нас усіх разом соборно, всю Церкву та особисто кожного християнина увійти до Його страждань. Розділити з Ним і понести Його Хрест. Доторкнутися великої таємниці Домобудівництва нашого порятунку. Тому що хрест є ключем у Царстві Небесному.
У неділю, 24 березня, першу Пасію у кафедральному Спасо-Преображенському очолив настоятель храму протоієрей Миколай Марущак. До Великого Розп’яття посеред собору підходили і підходили віруючі, побожно вклоняючись розп’ятому Христу. В храмі панувала благоговійна тиша, лунали молитви та зворушливі піснеспіви, тріпотіли вогники свічок у руках православних…
Ще три Пасії будуть звершені у соборі. Ще три неділі на вечірній службі буде можливість почути канон, акафіст та Євангеліє про святі Страсті Господа нашого Ісуса Христа, надихнутися до духовного подвигу, до вдосконалення і слідування за Христом.
Великий піст – час духовної скорботи, за якою неодмінно буде світла радість Воскресіння Христового.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.