У середу, 6 березня, у храмі на честь святого преподобного Антонія Печерського (с. Приміське) було звершено традиційний соборний молебень. На спільну молитву зібралися священнослужителі Нікополя. Очолив богослужіння благочинний церков міста протоієрей Миколай Марущак. Після акафіста преподобному Антонію Печерському була піднесена сугуба молитва до святого, а також особливі прохання до Господа Бога за мир в Україні, за воїнів і захисників нашої Держави.

Звертаючись до богомольців, настоятель храму протоієрей Геннадій Єрохін зазначив, що у своєму посланні до євреїв, святий апостол Павло пише: «Пам’ятайте наставників ваших, які  проповідували вам слово Боже, і дивлячись на кончину життя їхнього, наслідуйте віру їхню. Ісус Христос учора й сьогодні і навіки Той же» (Євр. 13. 7-8.)  «Тому і ми, дорогі браття та сестри, дивлячись на життя, подвиги і чесноти святого преподобного Антонія Печерського, вшановуючи його святу пам’ять, повинні наслідувати віру його і поклонятися в Трійці Єдиному Богу, Отцю і Сину і Святому Духові».

Це був останній молебень соборним чином. В період Великого посту загальні молебні звершуватися не будуть. Поновиться спільне богослужіння після Світлої седмиці. 

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.