15 лютого православні люди світло вшанували одне з дванадцяти найбільших християнських свят. Це свято Стрітення Господнього.

Слов’янське слово «Стрітення» означає «зустріч» і не тільки ту зустріч, яка відбулась в єрусалимському храмі, але й зустріч кожної окремо людини з Богом. Протягом земного життя Спасителя з ним зустрічалась велика кількість людей, але не багато хто послідував за Ним і став Його учнем. І зараз упродовж всього свого земного життя, скількома б роками воно не вимірювалося, залежно від волі Божої, ми маємо щасливу можливість зустрічатися з Господом і Спасителем та відчувати від цього почуття радості, миру і блаженства. Але найбільше благодатних і радісних зустрічей з Господом ми маємо у храмі Божому.

В день свята в усіх православних храмах Нікополя були здійснені урочисті богослужіння. Також в цей день відбулося мале освячення води та свічок. У кафедральному Спасо-Преображенському соборі було звершено дві Божественні літургії та молебень з освяченням води й свічок. До стрітенських свічок у Православній Церкві ставляться по-особливому – не магічно, а благоговійно. Їх зберігають увесь рік і запалюють під час домашньої молитви.
Звертаючись до вірян зі словами проповіді, настоятель собору протоієрей Миколай Марущак привітав усіх зі святом і нагадав, що нам частіше треба згадувати про нашу особисту зустріч з Богом, яка неодмінно відбудеться бажаємо ми того, чи ні. «Ми зустрічаємося з Богом у таїнстві хрещення, таїнстві миропомазання, під час молитви. Ми зустрічаємося з Богом при звершенні будь-якого доброго діла. Коли ми робимо щось добре людям, то ми робимо це Самому Господу. Коли ми прощаємо тим, хто зрадив, образив нас, то знайте, що душа наша зустрілася із всепрощаючим і смиренним Ісусом. Дорогі браття та сестри! Це все земні наші зустрічі. Але буде і остання наша зустріч з Христом для всіх людей, для всього людства. Нікого ця зустріч не мине: чи ця людина вірить у Бога, служить Йому вірно, чи людина ця не віруюча. Усі предстануть перед Господом на Страшному Суді і отримають нагороду по своїх ділах. На землі нам дані час, сили, засоби і можливість зустрічатися з Богом, щоб ця остання зустріч була не страшною, а радісною і блаженною», — зауважив отець Миколай.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.