12 лютого, у день пам’яті трьох святителів в нашому місті відбулося перше у цьому році престольне свято. Храму, який розташований по вул. Електрометалургів за горбатим мостом освячений саме на честь трьох святителів Вселенської Церкви — Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Золотоустого. В цей день тут відбулися духовні урочистості.

На запрошення настоятеля храму протоієрея Василія Єрохіна святкову Божественну літургію очолив благочинний церков Нікополя протоієрей Миколай Марущак. Біля Престолу Божого молилися 27 священників із трьох благочиній. Поділити радість престольного свята прибув й благочинний Покровського благочинія протоієрей Володимир Качан.

За Божественною літургією підносились посилені молитви за Україну, наших воїнів-захисників та весь побожний український народ.
Після літургії навколо храму пройшов Хресний хід з іконою святих покровителів. До речі, храмову ікону з частками мощей трьох святителів колись подарував Високопреосвященніший Єфрем, митрополит Криворізький та Нікопольський. Біля цієї ікони було звершено святковий молебень.
Зі словами проповіді до вірян звернувся благочинний церков міста протоієрей Миколай Марущак.
«Святі, день пам’яті яких ми нині святкуємо, — сказав отець Миколай, — провозвістили в дивній красі, в досконалій істинності вчення Євангельське, вчення Христове, вчення апостольське, вчення православне. І чого ми повинні від них навчитися — так це подібної вірності кожному слову, любові до кожного слова, котре промовив Господь, і в котрих просіяла істина, правда, віра, надія й любов. Це свято, навчає нас, що серед людей не повинно бути розділення, а має бути єднання серед віруючих. У молитвах просимо вас, троє святих, допомагайте нам з небес, посилайте усім, хто до вас молиться, мудрості, єдності, терпіння, спасіння».
По завершені духовного свята настоятель храму подякував всім за спільну молитву та запросив на храмовий обід.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.