У середу, 6 грудня, відбувся традиційний молебень соборним чином. Цього разу на загальну молитву віряни та духовенство міста зібралися до храму на честь ікони Божої Матері «Знамення». Очолив богослужіння благочинний церков Нікополя протоієрей Миколай Марущак. На молебні прочитали акафіст Введенню во храм Пресвятої Богородиці.

Оскільки в цей день відзначається День збройних сил України, то в храмі пролунали слова молитви за українських воїнів, за мир в Україні.

Зі словами проповіді до присутніх звернувся настоятель храму протоієрей Олександр Єрохін. Батюшка нагадав історію свята Введення во храм Пресвятої Богородиці, а також розкрив духовний зміст свята.

«Цікавий факт: не лише Пресвята Богородиця увійшла в храм і у Святеє Святих, але з Нею і все людство увійшло. Всі ми. Тому що всіх нас Господь підняв на Свої плечі і поніс у рай, як вівцю, що заблукала. І в цьому сенсі Введення у храм – це наше особисте свято, торжество кожного з нас. Тут відбувається два дива. Перше – маленька трирічна Діва Сама долає п’ятнадцять крутих та високих сходинок, на яких священики при вході в храм співали псалми. Друге – Захарія вводить Діву у Святеє Святих – вівтар старозавітного храму, куди тільки один раз на рік міг заходити первосвященик з кров’ю очисної жертви.

Цікава також моральна сторона свята для кожного з нас. Як приступали до храму Пресвята Богородиця і святі праведні богоотці Іоаким і Анна? З молитвою, зі страхом Божим, з благоговінням, з любов’ю, зі священним трепетом. Так і ми повинні приходити Церкви – з молитвою, з благоговінням, з трепетом, сходячи шляхом особистого вдосконалення, аскези, працюючи над чеснотами, беручи участь у Таїнствах церковних, сходячи по цих сходинках вдосконалення душі, непорушно сподіваючись, що і з нами Господь зробить диво – введе у Святеє Святих. Церкву не створюють і не організовують, у Неї боязко, тихо зі страхом Божим, покаянням за свої гріхи, з вірою, надією на Боже милосердя, із запаленою свічкою любові в серці входять, як увійшла в Неї Пресвята Богородиця,» — відзначив отець Олександр.

Крім того, батюшка запросив усіх поділити духовну радість з приводу престольного свята, яке відбудеться у неділю, 10 грудня. О 7.30 почнеться молебень з освяченням води, а о 8.30 — Божественна літургія. Адреса Свято-Знаменського храму — вул. Шевченка, 6.

Наступний соборний молебень буде звершуватися у середу, 20 грудня, в храмі на честь святого Миколая (Новопавлівка). Початок о 12.00.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.