У середу, 29 листопада, у храмі на честь преподобного Іова Почаївського (Трубнік-2) відбувся традиційний молебень соборним чином. Очолив богослужіння благочинний церков міста протоієрей Миколай Марущак. Батюшки прочитали акафіст з молитвами до преподобного ігумена Почаївського.

Під час свого земного життя преподобний Іов показав нам приклад багатьох християнських чеснот, дивлячись на які ми з вами можемо вести добре благочестиве християнське життя і спасати наші душі. Життя преподобного Іова є для нас прикладом молитвеного подвигу. Адже молитва – це шлях розуму і серця до Бога або спілкування людської душі з Богом. Християнину перш за все потрібно молитись тому, що молитва – це дихання нашої душі, вона є, так би мовити, барометром нашого релігійно-морального стану.

Зі словами проповіді до присутніх звернувся настоятель храму протоієрей Миколай Ярков. «В наш час кожен з нас повинен стати на стражі істини. Звичайно, боротися зі злом у світових масштабах ми не можемо, якоюсь мірою воно і непотрібно. Часто хто говорить за мир у всьому світі, не може навести мир у своїй сім’ї чи врегулювати мир у своїй душі. Хотілося б, щоб кожен із нас став на стражі своєї душі і не впускав в душу зло; щоб кожен став на стражі своєї сім’ї, щоб сім’я зберігала традиційні відношення до духовного життя, а не спокушалася нововведеннями. Кожен з нас є маленька частинка суспільства, маленька частинка Церкви Христової, і якщо ми будемо себе зцілювати, зцілювати свою сім’ю і захищати від всякого зла, то помаленьку буде зцілюватися і буде захищена велика частина Церкви Христової чи велика частина суспільства. А преподобний Іов, який бувши немічним старцем, виступав на захист Православ’я, зараз особливо буде з кожним з нас, хто хоче бути православним, хто бажає зберегти те, що нам надали угодники Божі, хто хоче спасатися», — сказав батюшка.

Наступний молебень відбудеться у середу, 6 грудня, у храмі на честь ікони Божої Матері «Знамення» (Стара частина міста). Початок о 12.00.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.