У середу, 15 листопада, відбувся традиційний загальний молебень. Цього разу на молитву священнослужителі нашого міста зібралися у Свято-Троїцькому храмі (районна лікарня). Очолив богослужіння благочинний церков Нікополя протоієрей Миколай Марущак. Священники соборно прочитали акафіст Святому Духу. Проникливі слова входили в саме серце всіх, хто прийшов разом помолитися. Адже не одних тільки апостолів Дух Святий просвітив Божественним світлом, а всяку душу, яка істинно вірить в Іісуса Христа, тому що Він Всеблагий і Джерело всіх благ. Духом Святим все стає можливим віруючому в воскреслого Господа Іісуса. Тому обов’язок кожного християнина — постійно шукати дарів Святого Духа та благоговійно берегти їх. “Приїди, Утішителю Душе Святий, и вселися в ни!” — щиро молилися всі пристуні.

Зі словами проповіді звернувся настоятель храму ієрей Олександр Черняд’єв. Він сказав, що присутність Святого Духа – це головний фактор у житті кожного православного вірянина. Християнин наповнений, оживотворений і ведеться Духом Божим. Дух Святий навчає і живе в нас і веде нас до вічного спасіння.

По завершені богослужіння отець благочинний нагадав, що наступної середи — 22 листопада — день пам’яті ікони Божої Матері «Скоропослушниця». Ця ікона дуже шанується віруючими людьми, а у кафедральному Спасо-Преображенському соборі знаходиться список з цієї чудотворної ікони. Отець Миколай запросив всіх у цей день на святкову Божественну літургію до собору. Початок служби о 8.00.

Наступний молебень соборним чином відбудеться у середу, 29 листопада у храмі на честь преподобного Іова Почаївського (Трубнік-2). Початок о 12.00.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.