11 жовтня Свята Українська Православна Церква відзначає Собор усіх преподобний отців Києво-Печерських, що почивають у Ближніх (Антонієвих) печерах.

У сонмі Києво-Печерських святих можна знайти всі види аскетичного подвижництва: печерництво, юродство Христа ради, мовчання, самітництво, носіння вериг, постування, неспання без сну і навіть мучеництво. Про подвиги Києво-Печерських святих нам розповідає патерик, у якому відображена лише мала частина подвигів преподобних отців. Багатьох з них, про кого не залишилося письмових свідоцтв, прославив Сам Бог, представивши їх чудотворні мощі. Київські святі були прославлені у 1643 році Київським митрополитом Петром (Могилою).

Серед цих преподобних отців є святий Анатолій затворник Печерський. Спочилий настоятель кафедрального Спасо-Преображенського собору міста Нікополь протоієрей Анатолій Марущак шанував його як свого Небесного покровителя.

На Божественну літургію до собору зібралися священники нашого міста та району, численні парафіяни. Очолив Богослужіння благочинний церков Нікополя протоієрей Миколай Марущак. На колінах молились всі присутні про мир в Україні, про наших захисників та наш багатостраждальний народ.

Після Літургії відбувся святковий молебень та заупокійна літія.

Звертаючись до богомольців, настоятель собору протоієрей Миколай  подякував всім за спільну молитву, за світлу пам’ять про нашого духовника єпархії, настоятеля собору, та почесного громадянина Нікополя спочилого протоієрея Анатолія. Батюшка побажав також кожному Божої допомоги на шляху до Бога. «Нехай Господь молитвами наших преподобних отців допомагає нам, дорогі брати й сестри, жити так на землі, щоб ми побачили Божу силу, Божу премудрість, яка постійно нас підтримує та влаштовує наше життя земне і життя внутрішнє, щоб ми побачили Божу любов, яка постійно зігріває кожну людину, тільки б вона не відгороджувалася від Божественної любові своєю гординею, своєю жорстокістю. Вічна пам’ять протоієрею Анатолію Марущаку, а вам всім – многії літа!» — промовив отець Миколай.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.