Архієрейське богослужіння в день пам’яті апостола Іоанна Богослова

В понеділок 21-ї неділі після П’ятидесятниці, митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем звершив архіпастирський візит до храму святого апостола та євангеліста Іоанна Богослова м. Покров, де, з нагоди престольного свята, очолив святкову Божественну Літургію.

На храмовому подвір’ї свого архіпастиря, з хлібом-сіллю та букетами квітів, зустріли вихованці недільної школи та парафіяни храму іменинника.

За святковим богослужінням його Високопреосвященству співслужили благочинний Покровського благочиння протоієрей Володимир Качан, благочинний Нікопольського благочиння протоієрей Миколай Марущак, благочинний Томаківського благочиння протоієрей Василь Турчак, настоятель храму апостола і євангеліста Іоанна Богослова м. Покров протоієрей Анастасій Галичян та запрошене духовенство.

За богослужінням були піднесені особливі прохання про припинення війни та за багатостраждальний український народ.

По запричасному вірші зі словом проповіді про життя та подвиг апостола Іоанна Богослова до прихожан звернувся клірик Покровського благочиння протоієрей Ігор Бабич.

У святковий день чисельні віряни приступили до душеспасительних Таїнств Сповіді та Святого Причастя.

По закінченні Божественної літургії митрополит Єфрем очолив святковий хресний хід довколо храму іменинника та молебень святому Іоанну Богослову, в завершення котрого архіпастир возніс умилену молитву до святого апостола.

По завершенні богослужіння митрополит Єфрем звернувся до присутніх зі словом архіпастирського повчання.

Правлячий архієрей відзначив церковними нагородами помічників отця настоятеля. Також архіпастир подякував настоятелю храму  протоієрею Анастасію Галичяну за його старанні труди на ниві Христовій та благословив і на подальші духовні звершення.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.