«Господи, спаси і збережи» – одне з найчастіших звернень людей до Бога. Текст молитви «Спаси та збережи» знає кожна людина.

У кафедральному Спасо-Преображенському соборі нашого міста ця молитва звучить щодня під час Хресної ходи. «Господи, спаси і збережи цей град і тих, що в ньому живуть!» — такими словами моляться священики разом із віруючими нікопольчанами.

Ця коротка молитва має високе призначення. Це звернення до Господа Бога і щира віра в Його допомогу і заступництво навіть у безнадійній ситуації. Ми знаємо, що спасіння для нас є лише у Христі і просимо про нього Господа, знаючи, що Він той, Хто може нам його дати. Ми просимо «Господи, збережи» — значить захисти нас від небезпеки. Християнина можуть підстерігати небезпеки не лише земні, а й духовні. Іноді спокуса, якій піддає нас ворог людський може бути набагато небезпечнішою за побутові неприємності. Адже немає нічого важливішого, ніж урятувати свою душу. З проханням про допомогу в цьому, про заступництво ми звертаємося до Небесного Отця, висловлюючи в словах молитви «Спаси і збережи» найбільшу довіру до Бога.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.