У середу, 25 травня біля Поклонного Хреста, розташованого навпроти будівлі міськвиконкому, відбувся традиційний соборний молебень. На спільну молитву зібралися священнослужителі Нікополя. Очолив Богослужіння благочинний церков міста протоієрей Миколай Марущак.

Це був заключний пасхальний молебень із читанням акафіста Воскресіння Христового. Воскресіння Христове повністю змінює пріоритети, воно входить – вривається! – у наше життя і змушує хоча б на якийсь час відкласти убік усі життєві проблеми та турботи. Цього року Великдень був зі сльозами на очах – на нашу землю прийшла війна, горе, смерть! Але Воскресіння Христове — це перемога над смертю, це іскристе, кипляче життя, яке переливається через край, це така радість, яку неможливо втримати в собі не за яких обставин — ні, нею треба ділитися з іншими людьми, тому що тільки так її і можна зберегти.

За період святкування Великодня Господнього у нашому місті святкові молебні були здійснені у чотирьох Поклонних Хрестів, встановлених на в’їзді до міста, на першому кварталі, у Старій частині та у центрі міста. Прославляючи Воскреслого Господа нашого Іісуса Христа батюшки разом із віруючими нікопольчанами старанно молилися за мир в Україні: «Владыко Вседержителю, Господи Иисусе Христе Боже наш, призри милостивно с высоты человеколюбия Твоего на вопль и стенание народа украинского, в скорби сущаго. Еще молимся, о еже мир и тишину вселити в землю нашу, украинскую, и избавити нас от всякого врага и супостата».

Господи, почуй нас грішних і помилуй нас!

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.