У кафедральному Спасо-Преображенському соборі нашого міста щодня після закінчення вечірнього богослужіння відбувається Хресна хода навколо храму. Священнослужителі та миряни з хоругвами та святинями собору, серед яких ковчег з часткою мощей святого великомученика Микити – Небесного покровителя нашого міста, щодня моляться за мир в Україні, про місто Нікополь та його мешканців.

Один із відомих священнослужителів Православної Церкви митрополит Антоній Сурозький у своїй проповіді на Великдень 1976 сказав:

«Смерть на землі тепер для нас не страшна; вона — сон, вона — успіння, вона — очікування і нашого воскресіння з мертвих… І не страшне нам пекло, яким би воно не було жорстоким, нещадним; як би воно на землі не проявлялося жахливо, безсердечно — пекло нам не страшне. Тому не боїмося більше ми, християни, віряни, нікого, хто у нас може відняти земне життя, тому що нам в Христі і через Христа належить життя вічне. Цьому свідки тепер мільйони мучеників старовини і наших днів; вони зустріли смерть і перемогли смерть вірою і любов’ю…І нам належить той самий, можливо, шлях, і нас вони звуть безстрашно, любовно, тріумфально зустріти пекло віч-на-віч, знаючи, що світло в темряві світить і темрява, якщо і не приймає його, то перемогти не може…»

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.