Знову на багатоскорботній, страждальній нашій українській землі чаша гніву, чаша скорботи, чаша страждання людського сягає країв і знову переливається через край. І ми не можемо залишатися байдужими до тієї скорботи, яка зараз охоплює тисячі та тисячі, мільйони людей.

У п’ятницю, 1 квітня, у Свято-Миколаєвському храмі віруючі нікопольчани зібралися на Літургію Передосвячених Дарів. На запрошення настоятеля храму протоієрея Ігоря Єрохіна її очолив благочинний церков м.Нікополя протоієрей Миколай Марущак.

Були піднесені гарячі молитви про мир в Україні, про владу та воїнство, про страждаючих та полонених. Молитися це те, що може і повинен робити кожен християнин. Молитва – головна опора християнина у лихоліття. У будь-якій ситуації важливо пам’ятати, що нам завжди є, до Кого звернутися. Як би не було боляче і складно, ми віримо – Бог почує та допоможе.

Звертаючись до присутніх, отець Миколай сказав про силу молитви словами митрополита Антонія Сурозького:

– Часто ми думаємо: що ми можемо зробити? Зараз серця багатьох розриваються від почуттів… що ми можемо зробити, коли ми безсилі, безмовні, безправні? Ми можемо стати перед Господом у молитві, у тій молитві, про яку говорив старець Силуан, що молитися за мир – то є кров проливати. Митрополит Антоній Сурозький у серпні 1968 року писав, що у дні випробувань віруючі люди повинні стати на спільну молитву, яка рветься до неба з безсонних ночей, на молитву, яка не дає спокою, на молитву, яка не дає нам уже жити дрібницями нашого життя, на молитву, яка вимагає від нас, щоб ми нарешті зрозуміли, що життя наше глибоке. Якби ми стали в такій молитві, то ми стали б людьми, гідними Христа.

«Де двоє чи троє зібрані в Господнє Ім’я, там Він серед них» (Мф. 18: 20) – говорить нам Святе Євангеліє . Тим більше там Господь, де зібрано кілька християн, які з сокрушеним серцем моляться за мир в Україні. Найважливіша спільна молитва – це Свята Літургія. Під час її звершення молитви віри священиків з’єднуються з молитвами віруючих. Будемо старанно молитись і вірити, що Господь почує наші молитви.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.