«Нині Сили Небесні з нами невидимо служать…»

Хтось стоїть на передовій, хтось записався в тероборону, хтось активно допомагає нужденним та збирає кошти, хтось старанно молиться. Зараз кожен має свій фронт, який по-своєму важливий.

Православні християни ми всі – воїни Христові, і дай нам Бог сил у протистоянні злу.

Головне, що має робити священик, — це, звичайно ж, служіння Літургії і, звичайно ж, пастирська турбота про людей.

У середу, 30 березня, в день пам’яті святого Олексія людини Божої, в кафедральному Спасо-Преображенському соборі м.Нікополя з благословення Високопреосвященнішого Єфрема, митрополита Криворізького та Нікопольського було здійснено Літургію Передосвячених Дарів соборним чином. На спільну службу зібралися священнослужителі Нікопольського та Покровського благочиній. Напередодні, на вечірньому богослужінні батюшки двох благочинь здійснили Таїнство Сповіді, яке прийняв у священиків помічник духовника Криворізької єпархії протоієрей Віталій Єфремов.

Літургія Преждеосвячених Дарів — одна з найкрасивіших великопісних служб.

Віруючі прагнуть хоча б один раз за піст бути на ній і причаститися Святих Христових Таїн.

«Нині Сили Небесні з нами невидимо служать…» — слова цього співу, що звучить на Літургії Передосвячених Дарів замість Херувимської пісні, розкривають нам те, що відбувається на будь-якій Літургії. Адже Сили Небесні – ангели служать разом зі священиками в кожній церкві, і Цар Слави – Христос входить у всякий православний храм і йде нам назустріч так само, як це було дві тисячі років тому, коли ходив Він по пильних дорогах Палестини. І ми на Літургії зустрічаємо Його, приймаючи Причастя. Насіння вічного життя починає проростати в наших тілах і душах. Що може бути радіснішим і важливішим за це?!

Великий піст триває, і ми ще маємо трохи часу попрацювати і не пропустити шанс причаститися на прекрасній і таємничій Літургії Передосвячених Дарів.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.