Якщо ходити весь час Великого посту лише на недільні служби, то піст не відчується, незважаючи на помірність у їжі. Віруючій людині бажано хоч іноді відвідувати також і особливі служби посту, щоб відчути контраст цих святих днів з іншими днями року, щоб глибоко вдихнути в себе цілюще повітря Чотиридесятниці. Головна із цих особистих служб – це Літургія Преждеосвячених Дарів. Вона відбувається виключно в дні Святої Чотиридесятниці і в перші три дні Страсного тижня.

У п’ятницю, 25 березня, у Свято-Троїцькому храмі відбулася Літургія Передосвячених Дарів соборним чином. У Престола Божого разом із настоятелем храму ієреєм Олександром Чернядьєвим молилися благочинний церков міста протоієрей Миколай Марущак та клірики Спасо-Преображенського собору.

Священнослужителі разом із парафіянами на колінах зі сльозами на очах молилися про припинення війни, про єдність українського народу, про Божу допомогу нашим воїнам.

«Де двоє чи троє, – говорить Христос, – зібрані в Ім’я Моє, там Я серед них». Віримо, що Господь не залишить нас своєю милістю. Головне зберігати в душі мир і пам’ятати — у храм нас кличе Господь Бог, і ми приходимо до Нього.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.