Хрест – хранитель усього Всесвіту

27 березня — третій тиждень Великого посту — Хрестопоклонний. Весь тиждень присвячений поклонінню Хресту.

Зараз ми перебуваємо на середині Великого посту. Період, коли половина шляху вже пройдена, завжди складний, у всіх відношеннях. Щоб підкріпити наші духовні сили, Свята Церква у ці дні виносить на середину храму Хрест Господній. Це потрібно, щоб ще й ще раз нагадати про значення Хреста для нас з вами, а також вказати нам шлях, яким ми повинні йти до мети Великого посту – Воскресіння Христового.

У суботу, 26 березня, у всіх православних храмах Нікопольського благочиння відбувся чин виносу та поклоніння Чесному та Животворчому Хресту Господньому. Це Богослужіння нагадує про те, що саме Хрест є головним знаряддям нашого порятунку, що він є символом не лише спокутної смерті Христа, але також і Його славного Воскресіння, яким було відкрито шлях до раю всім, хто готовий слідувати за Христом.

У деяких нікопольських храмах з початком війни з’явилася традиція здійснювати після служби Хресну ходу навколо храму з іконами, мощами святих угодників Божих та Животворним Древом. Адже Святий Хрест – це образ і переможний прапор незбагненного для нас подвигу Христового. Хрест Господній – це наш військовий прапор, який виноситься, як і в будь-якій війні, на поле битви для того, щоб збудити в нас, воїнах Христових, бадьорість духу та безстрашну мужність для успішного продовження боротьби та остаточної перемоги над ворогами. Поглядаючи на цей славний прапор – знамення перемоги над дияволом, ми мимоволі відчуваємо нові, свіжи сили і піднесення духу, які нас надихають на продовження молитов і праці.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.