У кафедральному Спасо-Преображенському соборі в неділю, 13 березня, на вечірньому Богослужінні було здійснено чин Пасії. Це особливий чин служби, на якій згадуються страждання нашого Господа та Спасителя Ісуса Христа.

Зібравшись біля Розп’яття, кожен віруючий думаємо про страждання Господа і кожен по-своєму співпереживає. Бог прийшов на цю землю, щоб урятувати рід людський. А людство замість того, щоб віддячити Богові за милосердя, за надану честь, відплатило Богові чорною невдячністю. Дві тисячі років тому злість людська прибивала до Хреста Божественну Любов. Розіп’яла тому, що принесене на землю Господом нове піднесене вчення про любов і мир не поєднувалося зі звичним життям людей, заснованим на себелюбстві та егоїзмі. Люди злякалися цього вчення, відкинули його і розіп’яли Христа як обурювача народу. Людські пристрасті та пороки не терплять викриття.

Звертаючись зі словами проповіді до віруючих, настоятель собору протоієрей Миколай Марущак сказав:

— Коли ми з благоговійною увагою слухаємо євангельські розповіді про останні дні земного життя Господа нашого Ісуса Христа, наше серце наповнюється почуттями любові та вдячності. Будемо ж зберігати ці добрі думки і гріти ці святі почуття, які допомагають нам віддалятися від усього гріховного і порочного. Будемо просити у Господа прощення і дякувати Йому за кожну хвилину життя, яке Він нам дає.

Нагадаємо, що Богослужіння в соборі (вул. Преображенська, 1) відбуваються щодня: вранці почалося о 8.00, увечері о 15.00.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.