Ось і завершився Перший тиждень Великого Посту. У першу неділю, 13 березня, Церква святкує День Торжества Православ’я. Історично це свято пов’язане з остаточною перемогою над єрессю іконоборства, яка протягом кількох століть терзала православний світ. Невипадково й те, що Днем Православ’я названо першу неділю Великого Посту. Цей день вінчає собою тиждень особливої ​​молитовної праці.

У неділю в усіх православних храмах міста було здійснено Богослужіння. Незважаючи на важкий час війни, храми сповнені людьми. Люди приходять молитися за себе, своїх близьких та рідних, приступають до Таїнств Сповіді та Святого Причастя. Багато хто просить благословення у священиків стати на захист України в лавах ЗСУ або територіальної оборони. Захист Вітчизни – це священний обов’язок!

У багатьох міських храмах цього дня відбулася й Хресна хода. Було піднесено гарячі молитви про мир в Україні.

Сьогодні нам надзвичайно важливо знати нашу віру, бо знову настає час боротьби за Православ’я. Ми повинні знати, що Православ’я є пошуком життя в Богові. Головна наша духовна зброя у захисті Істини – це наша молитва. Якщо ми за нашим духом, а не тільки на ім’я будемо справді православними, Господь Сам Своєю благодаттю допомагатиме нам.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.