с. Борисівка, Нікопольський район. Митрополит Єфрем молитовно відзначив 10-річчя від дня відродження святого джерела

04.05.2019

Borysivka007

В суботу Світлої Седмиці Митрополит Єфрем відвідав Свято-Миколаївський храм с. Борисівка Нікопольського району, на запрошення його настоятеля протоієрея Сергія Великого. Приводом для візиту правлячого Архієрея послугувала 15 річниця храму святителя Миколая. Окрім цього в ці радісні Пасхальні дні виповнилось 10 років від дня відновлення святого джерела на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело».

Напередодні в вечері під лунання церковних дзвонів до храму прибула хресна хода з м. Нікополя. 150 чоловік подолали відстань в 31 кілометр, щоб молитовно вклонитись одній з найдавніших святинь Нікопольської землі – чудодійному джерелу.

Історія святині, як і історія села Борисівка, пов’язана з життям Білоцерківського духовника старця ієросхимонаха Амфілохія (Трубчанинова), котрий народився і 1917 році в цьому селі і прожив у ньому з 1969 по 2002 рік. Відійшов до Господа старець 2 січня 2011 році, у віці 93 років. Саме отець Амфілохій першим заговорив про необхідність відновити старовинне джерело, що  до війни знаходилось за млином. З благословіння старця група ентузіастів невдовзі віднайшла на колишньому місті святе джерело, що було приховане більше 60 років від очей людей усього лише півметровим шаром землі, гілок та листя.

На церковному подвір’ї, Високопреосвященнішого владику з хлібом-сіллю та квітами зустрічали прихожани Свято-Миколаївського храму.

За Божественною Літургією Митрополиту Єфрему співслужили благочинний Покровського благочиння протоієрей Володимир Качан, благочинний Нікопольського благочиння протоієрей Миколай Марущак, настоятель Свято-Миколаївського храму с. Борисівка протоієрей Сергій Великий та духовенство Нікопольського, Томаківського та Покровського благочиннь.

Borysivka009

На Малому вході Митрополит Єфрем, з благословення Предстоятеля УПЦ, Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, нагородив настоятеля Свято-Миколаївського храму с. Борисівка Нікопольського району протоієрея Сергія Великого Митрою. Також правлячий Архієрей нагородив настоятеля храму Всіх Святих смт Томаківка ієрея Андрія Браценюка наперсним хрестом, а настоятеля храму святого пророка Іллі с. Чумаки Томаківського району ієрея Сергія Насафатуліна та настоятеля храму «Воскресіння Словущого» м. Марганця ієрея Василія Зайченка – правом носіння набедреника.

За Божественною Літургією  були піднесені особливі молитовні прохання про примирення ворогуючих на українській землі та за єдність Святого Православя, а Архіпастир біля Святої Трапези підніс до Господа умиленну молитву про встановлення миру на Україні.

По закінченні богослужіння, Митрополит Єфрем очолив хресну ходу до святого джерела, де у співслужінні духовенства звершив водосвятний молебень та окропив всіх присутніх святою водою.

Насамкінець Архіпастир звернувся до богомольців зі словом проповіді та надав усім присутнім своє святительське благословіння.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.