Руслан Стефанчук про ініціативи депутатів заборонити УПЦ — Парламент не має права приймати закони, що розколють суспільство

«Під час війни ми не маємо права приймати жодного закону, який розколює українське суспільство», – заявив Спікер Українського парламенту Руслан Стефанчкук в інтерв’ю РБК-Україна, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У відповідь на запитання про ініціативи деяких депутатів заборонити Українську Православну Церкву Р. Стефанчук зокрема сказав, що це питання було обговорено в межах політичних фракцій і груп, та прийнято відповідне рішення: «під час війни ми не маємо права приймати жодного закону, який розколює українське суспільство». Також, він наголосив, що в такий час українська нація має бути єдиною.

Зі слів Спікера, війна вже багато показала, хто є справжнім патріотом: «Будемо розбиратися з усіма після перемоги. Ми подивимося, хто та як себе поводив під час війни. Адже в нас є й багато псевдопатріотів, які все життя розказували, як вони люблять Україну, а з першими пострілами втекли з Києва за кордон чи в більш спокійні міста нашої країни. Про це все нам же теж відомо. А дехто замість того, щоби допомагати Україні, зайнявся “селфігероїзмом”, подекуди в безпечні хвилини фотофіксуючи себе на різних блокпостах.

Сьогодні унікальний шанс – усі зняли свої маски. У житті людини є так звані прикордонні ситуації. Так-от, війна є тієї прикордонною ситуацією, яка сьогодні усім показує – хто є хто, яка зриває вуалі з усіх: з патріотів, з проросійських політиків. І суспільство може реально бачити, хто за Україну, а хто має якісь інші наміри».

Нагадаємо, що Українська Православна Церква наразі є одним із потужних і ефективних суспільних інститутів надання гуманітарної підтримки на потреби українського війська та переселенців і внутрішньо переміщених осіб. У своєму Звернені 24 лютого Блаженніший Митрополит Онуфрій прикликав Боже благословення на українських воїнів. “В цей трагічний час ми виражаємо особливу любов та підтримку нашим воїнам, які стоять на сторожі та оберігають і захищають нашу землю і наш народ”, – сказав Предстоятель УПЦ.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.