м. Кривий Ріг. Митрополит Єфрем очолив торжества з нагоди шанування чудотворного образу Божої Матері «Турковицька»

В день свята Покладення чесної ризи Пресвятої Богородиці у Влахерні та Турковицької ікони Божої Матері (XIV), Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем очолив духовне торжество у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Кривого Рогу, де згадана чудотворна ікона зберігається на особливому шанованому місці – зліва від центрального вівтаря.

Його Високопреосвященству співслужили секретар Криворізької єпархії протоієрей Віктор Симонюк, благочинний Криворізького міського Центрального благочиння протоієрей Анатолій Риженко, благочинний Криворізького міського Північного благочиння протоієрей Георгій Базилевський, благочинний Нікопольського благочиння протоієрей Миколай Марущак, благочинний Покровського благочиння протоієрей Вололимир Качан, благочинний Софіївського благочиння протоієрей Ростислав Климчук, благочинний Широківського благочиння протоієрей Василій Яводчак та духовенство єпархії.

На Малому Вході, з благословіння Предстоятеля УПЦ, Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України  за старанні пастирські труди Митрополит Єфрем удостоїв церковних нагород ряд кліриків Криворізької єпархії.

На сугубій єктенії були виголошені особливі прохання про позбавлення людей від смертоносної інфекції, після чого Владика підніс до Господа покаянну молитву під час згубної пошесті та смертоносного зараження.

На запричастному вірші з повчальною проповіддю на тему свята, до всіх присутніх,  звернувся настоятель храму мучениці Тетяни  протоієрей Антоній Бондарь.

По завершенні Божественної Літургії, Високопреосвященніший владика очолив хресний хід довколо кафедрального собору, а також молебний спів до Пресвятої Богородиці перед Її чудотворною Турковицькою іконою, наприкінці котрого Архіпастир підніс до Божої Матері умиленну молитву.

По закінченні богослужіння Митрополит Єфрем звернувся до присутніх зі словом архіпастирського повчання.

Насамкінець Високопреосвященніший владика надав всім присутнім в храмі богомольцям своє святительське благословіння.

Переглянути фотогалерею

 Фотогалерея 2

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.