Митрополит Єфрем очолив урочисте богослужіння з нагоди дня пам’яті небесного покровителя другого кафедрального міста

В день пам’яті святого великомученика Никити свій День Ангела та День Народження відзначає друге кафедральне місто Криворізької єпархії.

Розділити радість молитовного єднання зі своєю паствою до Спасо-Преображенського кафедрального собору міста Нікополя прибув Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем.

На церковному подвір’ї Його Високопреосвященство із хлібом-сіллю та букетами квітів зустрічали вихованці недільної школи та парафіяни собору.

За богослужінням Архіпастирю співслужили благочинний Нікопольського благочиння протоієрей Миколай Марущак, благочинний Покровського благочиння протоієрей Вололимир Качан, благочинний Томаківського благочиння протоієрей Василій Турчак та духовенство єпархії.

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

По запричастному вірші до присутніх у храмі богомольців звернувся протоієрей Віталій Яковенко.

Чисельні парафіяни цього дня приступили до душеспасительних Таїнств Сповіді та Святого Причастя.

По завершенні Божественної Літургії Митрополит Єфрем у співслужінні духовенства звершив молебень до небесного покровителя другого кафедрального міста, вмч. Никити, а також хресний хід довкола Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Нікополя.

По закінченні богослужіння Митрополит Єфрем звернувся до богомольців зі словом архіпастирського повчання, а також подякував благочинному Нікопольського благочиння за його старанні труди на благо ввіреної йому Богом пастви.

Традиційно, напередодні святкового дня відбувся конкурс малюнків та творів до Дня Ангела міста. В сам день свята учасники конкурса, що зайняли призові місця були удостоєні нагород, котрі отримали із рук правлячого Архієрея.

В завершення духовних урочистостей Високопреосвященніший владика надав усім присутнім своє святительське благословіння.

Переглянути фотогалерею

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.