Зі святом жінок-мироносиць!

Пройдуть роки і тисячоліття, але Церква Божа не перестане з благоговінням згадувати імена та подвиги святих жінок-мироносиць та таємних учнів Христових, які виявили палку любов до Господа. Їхня пам’ять відзначена у церковному календарі у третю неділю після Великодня (цього року 8 травня).

Православна Церква святкує цей день як свято всіх жінок-християнок. Жінки-мироносиці стояли біля підніжжя хреста Христова, проливаючи сльози і втішаючи, як могли, плачу Богоматерь. І навіть в останні хвилини земного життя Христового святі жінки не відступили від Розіп’ятого Спасителя. Господь у нагороду за цю віддану, самовіддану любов першим явився їм після Свого воскресіння і, з’явившись, сказав їм: «Радійте!» (Мт.28: 9). Цими словами Він сповістив їм про те, що очікувало їх не тільки в інші дні їхнього земного життя – про радість жити зі своїм Господом у серці, а й про ту вічну радість, яка на них чекає після закінчення земного шляху. У цей день приносимо ми свої молитви, просячи про те, щоб святі мироносиці молитвами за нас перед Престолом Божим допомагали нам грішним вчиняти свій шлях до вічного спасіння і надихали нас до такого ж подвигу.

Дорогі наші сучасні мироносиці, прийміть цього сонячного дня щирі вітання зі святом! Дай Бог міцного здоров’я та мирного неба над головою! Мироносиці не помазали тіло свого Вчителя, але до кінця зберегли вірність Свого Божественного Вчителя. Вірність — ось одна з найпрекрасніших чеснот. Вірність подружжя одне одному. Вірність своїй Вітчизні. Вірність обов’язку. Вірність дітей батькам. Мироносиці зберегли найголовнішу вірність – вірність Богу! Щиро бажаю всім такої вірності!

З повагою, благочинний церков міста Нікополя,

протоієрей Миколай Марущак.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.