Вітаємо з Новим 2022 роком!

Сьогодні знову відкриваються двері часу і встає перед нашим поглядом Новий 2022 рік. Новорічне свято є символом течії часу, течії швидкої, неспинної тут, на землі. Щороку, коли ми озираємося на минуле і дивимося в майбутнє, нас охоплює біль про те, що стількох немає серед нас… тих, хто тепер спочив у землі… Ми згадуємо тих, хто пішов. Спочатку – тих, хто пішов цього року, а потім і всіх, які взагалі пішли. Разом з цим у нас, вірянин запалюється така радість, що вони набули тієї вічності, яка нині потоком ллється у часі. На жаль, мало хто замислюється над тим, що десь там, попереду, відзначена вже Господом на карті тутешнього нашого буття точка і нашого власного завершення земного шляху.

Рік, що минає, подарував нам багато і радісного і сумного, і доброго і поганого. Для багатьох з нас він був роком хвороб, скорбот, поневірянь, але, попри це, ми за все повинні дякувати Отцю нашому Небесному. Завжди за все слід дякувати Богові. В особистому житті кожного з нас, безперечно, було щось таке, за що слід особливо дякувати Господу. Було у нас торік чимало і такого, за що слід щиро просити у Господа прощення, з молитвою про те, щоб Він допоміг нам у новому році виправитися, стати кращим.

Озираючись на минуле, ми бачимо, наскільки багато чого ми не зуміли зробити протягом цього року: по безсиллю, по забудькуватості, по ліні, по недобрій нашій волі. І перед тим, як вступити в новий час, покаємося перед Богом, визнаємо свої помилки та зберемо з минулого року досвід життя, який нам дозволить їх не повторювати та інших подібних помилок не робити. Весь сенс життя тільки в тому, щоб «любити Бога, любити ближнього» і щоб усе діялося тільки в ім’я цієї любові.»З новим роком, з Новим щастям!» – цими словами, як правило, вітають люди один одного у новорічну ніч. Нехай новизною його буде те, що ми станемо любити трохи більше, трохи сильніше; те, що від зовнішнього, швидкоплинного, випадкового щастя перейдемо до шукання радості, якої ніхто не відніме у нас, – радості, яка здатна вічністю наповнити кожну хвилину цього часу, який минув від нас.

Вступаємо в новий рік із почуттям відповідальності та натхнення; вступимо в цей новий рік з вірою, що сила Божа в немочі відбувається: у нашій немочі, як відбулася вона в немочі святих, які були міцні тільки силою Божою; будемо вірити, що все нам можливо в Господі Ісусі, Який нас зміцнює.Брати й сестри! Вступаючи в Новий рік, не забудемо Того, Хто одного разу сказав: «Без Мене нічого не можете робити» (Ін.15,5). Нехай Милосердний Господь благословить кожного у Новому 2022 році від Різдва Христового миром, здоров’ям, добробутом і дарує блага, такі необхідні для нинішнього тимчасового життя та майбутнього вічного буття!

Настоятель кафедрального Спасо-Преображенського собору, почесний громадянин м.Нікополя, протоієрей Анатолій Марущак.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.