Вірою та любов’ю приступимо…

Такі слова співає Свята Церква на Літургії Передосвячених Дарів. Це Богослужіння звершується Православною Церквою у середу та п’ятницю Великого посту, а також у особливі дні Святої Чотиридесятниці, передбачені Статутом. Головна відмінність цього чину від урочистих літургій, складених святителями Іоанном Златоустом і Василем Великим, полягає в тому, що Святі Дари для Богослужіння готуються і освячуються заздалегідь. Традиція звершення Літургії Передосвячених Дарів бере початок з перших століть християнства, коли за часів гонінь віруючі часто були позбавлені можливості здійснення щоденної Літургії і під час молитовних зборів (агап) вживали підготовлені раніше Святі Дари. Згодом склався особливий чин такої Літургії, закріплений на листі у VI столітті святителем Григорієм Двоєсловом.

У п’ятницю, 18 березня, у Хрестовоздвиженському храмі було здійснено Літургію Преждеосвячених Дарів, яку очолив благочинний церков міста протоієрей Миколай Марущак. На Богослужінні були піднесені особливі молитви про мир в Україні.

Настоятель храму протоієрей Ігор Мельников подякував духовенству та мирянам за молитви, привітав причасників з прийняттям Святих Христових Тайн та закликав присутніх не слабшати у пості та взаємній християнській любові.

— З Божою допомогою постараємось у дні Великого посту оживити в собі внутрішнє життя, стати уважнішими до стану своєї душі та потреб наших близьких, – побажав отець Ігор.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.