У п’ятницю, 12 квітня, у храмі, розташованому в приміщенні колишнього ЛДЦ відбулося соборне богослужіння. Протоієрей Михаїл Гончаров настоятель храму на честь святого преподобного Іоанна Дамаскіна запросив благочинного Нікопольського округу протоієрея Миколая Марущака очолити Літургію Передосвячених Дарів.

Віряни разом з духовенством молилися за себе, за рідних та близьких, за мир в Україні та тишу у нашому багатостраждальному місті. Майже всі богомольці в цей день приступили до Таїнства сповіді та Святого Причастя.

Зі словами проповіді до присутніх звернувся багочинний отець Миколай. Він зазначив, що кожен тиждень Великого посту – наче сходинка на шляху духовного вдосконалення. «Третя неділя Великого посту знаменує собою середину Святої Чотиридесятниці та зветься Хрестопоклонною. Отже ми з вами, дорогі брати та сестри вже пройшли половину шляху до Світлого Христового Воскресіння. Сьогодні була звершена Літургія Передосвячених Дарів, що є окрасою служб Великого посту. Молитви, які звучать під час Літургії Передосвячених Дарів змушують прокинутись від гріховної сплячки, випливти з річки, яка тече у безодню, відчути покаяний настрій, який запрошує усіх нас до святого, благочестивого життя. Я вітаю всіх, хто сьогодні підійшов до Чаші та причастився. В наш час слід якомога частіши причащатися Святого Тіла і Крові нашого Господа Ісуса Христа», — сказав протоієрей Миколай.
Наступні соборні Літургії Передосвячених Дарів відбудуться у четвер, 18 квітня, у храмі на честь святителя Миколая (Новопавловка) та у п’ятницю,19 квітня, у храмі на честь святого Іоанна Предтечі (м/н Жуковського). Початок богослужінь о 8.00.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.